Any nou vida nova?

Qui diu any nou vida nova no és autònom o petit empresari. Fet que es deu principalment que no és conscient de la quantitat d’impostos i regularitzacions que s’han de presentar durant el primer mes de l’exercici.

Fins el 30 de Gener les empreses i autònoms estan obligats a presentar els impostos corresponents del últim trimestre del 2017, com els trimestres anteriors, i a més, les declaracions informatives de tot l’exercici.

Però posem una mica d’ordre de quines declaracions i dates haurem de presentar durant els pròxims dies. Per començar, fins el dia 20 hi ha temps per presentar els models 111 i 115. És a dir, els models relacionats amb les retencions de IRPF que s’han aplicat als treballadors, professionals i empresaris, en el cas del 111; i les retencions de IRPF aplicades als lloguers dels immobles urbans on es desenvolupa l’activitat empresarial, en el cas del 115.

En canvi, per la declaració trimestral de l’IVA, amb el model 303, i el model 349 d’operacions intracomunitàries tenim uns dies més de marge, fins el 30 de gener. Ja que es probable que hi hagi factures corresponents al desembre que tarden una mica més a arribar i les puguem tenir en compte al últim trimestre de 2017.

Aquests dies de mes també ens serveixen per poder preparar els resums anuals dels impostos presentats durant tot el 2017. No és res més que la suma dels quatre trimestres en una declaració final i purament informativa. La liquidació d’aquests impostos ja s’ha fet durant el 2017 i en la presentació d’aquest últim trimestre fins el 30 de gener. Es tracta del model 390, resum anual de l’IVA; el model 190, resum anual de les retencions de IRPF que acull el model 111; i, el model 180, resum anual de les retencions dels quatre trimestres del model 115.Necessita més informació?