Canvis en la fiscalitat de la matriculació de vehicles

Encetem el 2021 amb la pujada de l’impost de matriculacions de vehicles contaminants amb la finalitat de reduir la fiscalitat dels Vehicles menys contaminants i per tant estimular la venda de vehicles elèctrics.

L’increment deriva de la modificació del tractament fiscal assenyalat en les taules de trams impositius que graven la matriculació i que es deriven de les emissions de CO2 segons grams emesos al quilòmetre:

  • Emissions inferiors o iguals a 120g/km CO2: exempt de pagament de impost
  • Emissions entre 120g/km i 160g/km de CO2: pagament del 4,75% del preu final
  • Emissions entre 160g/km i 200g/km de CO2: pagament del 9,75% del preu final
  • Emissions iguals o superiors a 200g/km de CO2: pagament del 14,75% del preu final.

Aquest increment en els impostos de la matriculacions de vehicles ha creat desacords entre el sector de l’automòbil i les administracions degut a que el 2020 ha afectat plenament el sector amb una davallada importantíssima de la venda de vehicles a particulars i empreses.

Els concessionaris i empreses del sector reclamen que la pujada impositiva hauria d’anar lligada a un nou pack d’ajudes per tal de que les persones comprin vehicles elèctrics i lliurin a canvi els més contaminants.

Goretti Molons
Economista 16.069
Graduada en Ciències Empresarials i ManagementNecessita més informació?