Què passa amb el model 347?

El model 347 d’Hisenda és model informatiu que el seu principal objectiu és declarar a Hisenda aquelles operacions amb clients i proveïdors superiors a 3005,06 euros. D’aquesta manera Hisenda pot tenir un control creuat d’aquests contribuents per veure quines empreses se’ls hi pot programar una inspecció per haver presentat errors amb els seus contribuents. Bàsicament el que fa Hisenda es comprovar les dades del model 347 amb les declaracions de l’IVA i comprovar que siguin coherents. D’aquesta manera s’evita aquelles empreses que juguen amb les declaracions trimestrals de l’IVA i afavorint a un frau fiscal.

El passat mes de novembre de 2017 es publicava al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) que el termini de presentació d’aquest model seria del dia 1 de gener fins els dia 30 del mateix mes. D’aquesta manera durant el primer mes del 2019 les empreses havien de presentar els models corresponents al últim trimestre de 2018, els resums anuals i a més a més el model 347.

Aproximadament un any després, al BOE del 31 d’octubre de 2018 es comunica que la presentació anual d’operacions amb terceres persones (model 347) es farà durant el mes de febrer. D’aquesta manera es revoca la presentació a 30 de gener de 2019 i recupera el termini inicial del 28 de febrer de 2019.

 

Goretti Molons

Economista 16.069Necessita més informació?